آشنایی با گرایش تحلیل سیستم های مهندسی صنایع در آستانه کنکور سراسری ,

جستجو
۱۳۹۷/۳/۱۱ جمعه
(0)
(0)
آشنایی با گرایش تحلیل سیستم های مهندسی صنایع در آستانه کنکور سراسری
آشنایی با گرایش تحلیل سیستم های مهندسی صنایع در آستانه کنکور سراسری

به نقل از دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت :

گرایش تحلیل سیستم
(تعریف ، دروس تخصصی و اختیاری ، برنامه پیشنهادی ترم به ترم)
 
هدف از این گرایش، تربیت کارشناسانی است که می توانند با بکارگیری روش های سیستماتیک ومدلهای ریاضی، مسایل تصمیم گیری در سطح واحدهای صنعتی بزرگ و واحدهای خدماتی را تجزیه و تحلیل کرده، بهترین رهنمود را در استفاده از منابع موجود و عملکرد اجزای سیستم، ارایه دهند.
دانش آموختگان (فارغ التحصیلان) این گرایش، می توانند در زمینه های زیر، فعالیت نمایند:
واحد طرح و برنامه مؤسسات بزرگ (تعیین خط مشی های بلندمدت و کوتاه مدت) و مسایل تصمیم‏گیری آنها، واحد طرح و برنامه وزارتخانه ها و مؤسسات تابعه و مسایل تصمیم گیری در سطح آنها، کارشناسان برنامه‏ریزی در مؤسسات خدماتی (توزیع کالا، آب، انرژی، ...، حمل و نقل، ترافیک، خدمات در بیمارستان ها)،کارشناسان برنامه‏ریزی در سازمان مدیریت و برنامه‏ریزی کشور (تخصیص بودجه)، کارشناسان برنامه‏ریزی در سطوح مختلف نظام برنامه‏ریزی کشور، تحقیقات و آموزش در مؤسسات عالی و... .
ضرورت و اهمیت: ابعاد فعالیت های صنعتی و خدماتی آن چنان گسترده است که حل مسایل تصمیم‏گیری و برنامه ریزی در سطح این گونه واحدها را بدون بهره گیری از روش علمی، غیرممکن ساخته است؛ لذا مدیریت مؤسسات تولیدی و خدماتی، نیاز مبرمی به وجود کارشناسان متبحر در امر برنامه‏ریزی دارند. بدین معنی که مدیران تنها اهداف را تعیین و سپس مسأله را به کارشناس برنامه ریزی ارایه می دهند تا مراحل جمع آوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل داده ها، مدل سازی و حل مسأله به وسیله کارشناس برنامه ریز انجام شود و پاسخ یا پاسخ های مسأله ارایه گشته، بهترین پاسخ توسط مدیر انتخاب گردد. ارایه بهترین جواب، بدون بهره گیری از روش های علمی غیرممکن است. به دلایل فوق، نیاز به متخصصین برنامه ریز در بخش صنایع، ضروری است.
آشنائی با دروس تخصصــی:
برنامه ریزی حمل و نقل:از دروس شاخص این گرایش می باشد. در این درس جالب، به بررسی مفاهیم، مدل ها، حمل و نقل درون شهری و درون کارخانه ای و مدل های آنها خواهیم پرداخت. این درس دارای یک پروژه عملی است که باید در یک واحد صنعتی (درون کارخانه ای) یا در سطح شهر (درون شهری) انجام شود. پیشنهاد می کنیم
که قبل از این درس، طرح ریزی واحدهای صنعتی“ را بگذرانید.
طرح سیستمهای اطلاعاتی مدیریت: این درس بین دانشجویان، اغلب MIS نامیده می شود. موضوع این درس آشنایی با انواع سیستم های اطلاعاتی و اجزای آنها، از جمله جریان داده ها، پردازش داده ها و بانک های اطلاعاتی و فراگیری ابزارهای گوناگون جهت مدل سازی این سیستم ها می باشد. این درس، دارای پروژه عملی می باشد.
اصول شبیه سازی:این درس که دارای پروژه عملی رایانه ای هم هست، بیشتر مبتنی بر آمار و رایانه است. در این درس، با اعداد تصادفی، توزیع ها، تجزیه و تحلیل به کمک شبیه سازی آشنا خواهد شد. علیرغم ارایه تئوری این درس در دانشگاه ها، جای کار و خلاقیت بسیار در آن وجود دارد.
تحلیل سیستم ها:در این درس، با مفاهیم اساسی سیستم، انواع آن، نظریه عمومی سیستم ها، شناخت و تجزیه و تحلیل سیستمها آشنا می شوید. این درس، دارای پروژه عملی و از دروس شاخص این گرایش است.
اصول مدیریت:در این درس، با مدیریت، تاریخچه، اصول مدیریت، برنامه ریزی و مدل های آن، سازماندهی، سازمانها، عوامل انسانی در مدیریت، کنترل و روش های آن و... آشنا خواهید شد.
کاربرد کامپیوتر:هدف از این درس، بالا بردن سطح علمی و افزایش توانایی دانشجویان در استفاده از نرم افزارهای مهندسی صنایع است. البته در حال حاضر، بسته به شرایط مختلف و در دانشگاه های مختلف، نرم افزارهای متنوعی تدریس می گردد.
پروژه پایانی:در تمام گرایش ها مشترک است. داشنجویان با توجه به گرایش و علایق خود، پروژه ای انتخاب نموده، زیرنظر استاد مورد نظرشان، آن پروژه را انجام می دهند. مدت انجام پروژه پایانی، حداکثر یک سال می باشد.
زبان تخصصی:این درس جزو دروس تخصصی هر چهار گرایش است و ضمناً ، از موارد امتحانی کنکور کارشناسی ارشد نیز می باشد. در این درس، مطالب متنوعی از دروس مختلف مهندسی صنایع، در قالب دروس انگلیسی بیان می شود.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر